Novice

Pet, 28.06.2013

Živa dvorišča Maribora – v sklopu  programa Festivala Lent je tudi letos »Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica« organiziral bogati kulturni  program pod naslovom »Živa dvorišča«....

Pet, 29.03.2013

Društvo ob koncu šolskega leta za člane, ki obiskujejo tečaje nemškega jezika, organizira izlet.Vedno obiščemo kraje v Avstriji, da lahko naši člani tudi praktično preizkusijo, koliko nemškega...

fff

7. julija 2011 - ŽIVA DVORIŠČA – Poletni večer kulturnega društva mostovi

Undefined

Živa dvorišča Maribora – v sklopu  programa Festivala Lent je tudi letos »Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica« organiziral bogati kulturni  program pod naslovom »Živa dvorišča«. Prireditve, ki jih je vodila producentka Katja Kos, so se odvijale na več lokacijah mariborskih skritih dvorišč, ki so za nekaj dni odprla svoja vrata številnim obiskovalcem. V sodelovanju s sostanovalci v Barvarski ulici 5, je tudi naše društvo dobilo priložnost, da organizira in izvede kulturni večer na našem skupnem dvorišču.

 Na naše dvorišče smo povabili  sorodnike, prijatelje in znance 7. julija 2011 ob 19 uri.

Program se je pričel z razstavo slik  »Mariborske vedute« članic društva, ki že štiri leta pod mentorstvom Cvetke Vidmar obiskujejo tečaj slikanja. Sodelovale so članice Zdenka Volšek, Ljubica Dolinšek, Liane Hasenbichel, Slavica Polanec, Slobotka Mandić, Jožica Hladin in Veronika Haring. Razstavo je odprl naš prijatelj iz Gradca, predsednik društva AKVS, prof. Reinhold Reimann. Sledil je literarni večer. Odlomke svojih literarnih del v prozi in poeziji so v nemškem jeziku brali člani literarne skupine Ivana Hauser, Herman Habjanič, Jožica Hladin, Cvetka Vidmar, Aleš Tacer, Franci Pivec in Ana Marija Pušnik, ki s svojimi deli vsako leto sodelujejo v našem dvojezičnem zborniku »Vezi med ljudmi /Zwischenmenschliche Bindungen, v slovenskem jeziku pa je njihova dela prebrala Martina Haring.

Za prijetni zaključek toplega poletnega večera  je številno občinstvo z nastopom razveselil   naš komorni zbor »Hugo Wolf«. Sledilo je dolgo v noč trajajoče druženje obiskovalcev in nastopajočih ob kozarčku štajerske kapljice.

Kategorija: 
Datum: 
petek, 28 Junij, 2013